Autotrust komt met onderhoudsabonnement voor tweedehands auto's

Steeds meer diensten worden afgerekend op maandbasis. Momenteel gebeurt dat met met name bij nieuwe voertuigen. Echter, wij van Autotrust brengen hier verandering in. Dat gaan wij doen door middel van een onderhoudsabonnement voor occasions.

Een onderhoudsabonnement heeft verschillende voordelen zowel voor automobilist als de garagist. Om te beginnen zorgt het ervoor dat de klant niet tegen financiële verrassingen aanloopt. Daarnaast is het een gegarandeerde omzet, wat ook zekerheid biedt voor de garagist. In feite worden de voordelen van volledig eigenaarschap en duidelijke maandelijkse onderhoudskosten (zoals bij private lease) gecombineerd in dit onderhoudsabonnement.

Binden van klanten

Er wordt dus vanaf dit jaar gestart met onderhoudsabonnementen voor occasions. Dit gaan wij opzetten voor een aantal occasionlabels en merken. Klantenbinding is voor de garagist een extra voordeel naast de gegarandeerde omzet. Wat ons opvalt is het feit dat het leeuwendeel van de occasions niet meer bij de merkdealer in onderhoud is. Door middel van dit onderhoudsabonnement gaan wij deze bedrijven helpen om de klanten langer aan zich te binden.

Echter, wij richten ons niet alleen op de merkdealers. Momenteel worden met verschillende organisaties en werkplaatsformules gesprekken gevoerd om ook de universele garagist te kunnen helpen op dit vlak.

Vertrouwen van de automobilist vergroot

Naast gegarandeerde omzet en klantenbinding is er nog een bijkomend voordeel. Het vertrouwen van de automobilist wordt aanzienlijk vergroot door deze onderhoudsabonnementen. Doorgaans moet de klant er maar vanuit gaan dat alles eerlijk verloopt. Door middel van dit abonnement weet je als consument zeker dat je een vaste prijs betaald. Dit is vaak een hele geruststelling voor klant!

 

Bron: Automobiel Management