Autotrust lanceert garanties op gebruikte elektrische voertuigen

De Nederlandse garantieverzekeraar biedt het komende half jaar een occasiongarantie voor gebruikte elektrische voertuigen via een select aantal dealers en universele bedrijven.

Autotrust, de Nederlandse verzekeraar en leverancier van garantie- en onderhoudsovereenkomsten, gaat de komende zes maanden een grootschalige pilot doen met occasiongaranties voor elektrische voertuigen. Zo meldt de organisatie in een een persbericht. Volgens Sjoerd van Wely, sales- en marketingmanager, is er veel behoefte aan garantie op gebruikte elektrische voertuigen. Na een half jaar worden de garanties breder in de markt aangeboden.

Het geven van garantie op gebruikte EV's brengt volgens eigen onderzoek van Autotrust grotere risico's met zich mee dan het geven van garantie op auto's met een traditionele verbrandingsmotor. Uit het onderzoek bleek bijvoorbeeld dat garagisten het veel moeilijker vinden om de staat van gebruikte elektrische voertuigen vast te stellen, dan van een auto met verbrandingsmotor. Vooral de staat van de aandrijfaccu en het risico op een defect, vindt men vaak moeilijk te beoordelen. Daarbij kost het repareren van een aandrijfaccu meer dan een motorreparatie en zijn onderdelen van EV's vaak duurder. De verkoper van gebruikte EV's is aansprakelijk voor de verminderde werking van een aandrijfaccu. "De kans dat een elektrisch voertuig defect raakt is gemiddeld iets kleiner, maar de kosten voor herstel zijn juist hoger", zegt Gerben van Dam, directeur van Autotrust. De premie voor de verzekering is afhankelijk van het EV-type en kan volgens Autotrust op jaarbasis uiteenlopen tussen de 580 euro en 1.600 voor 1 jaar. Volgens het bedrijf was er tot op heden geen garantieverzekering voor gebruikte EV's.

Onlangs kwam het bedrijf nog in het nieuws toen bekend werd dat Autotrust samen met Opel een nieuw stelsel van verlengde garanties en flexibele onderhoudsabonnementen gaat aanbieden.

De ontwerpers van het Klimaatakkoord zullen er vast tevreden mee zijn: die vragen de branche om zelf te onderzoeken hoe een EV ook als occasion interessant kan worden gemaakt.

Bron: Automotive Management
Lees het hele artikel hier

Relevante andere artikelen

Praesent nec ipsum varius, pellentesque justo sit amet, suscipit velit. Sed mattis ligula tellus. Mauris eu placerat velit. Morbi ultrices metus eu velit porttitor, in malesuada mi pulvinar. Duis ipsum mauris, volutpat accumsan leo id, bibendum volutpat est. Donec varius magna vitae urna rutrum, ut volutpat leo pharetra. Etiam ut porttitor ipsum.