Autotrust biedt garanties aan voor elektrische occasions

Wij van Autotrust bieden de komende zes maanden een tweedehands autogarantie aan voor elektrische voortuigen. Dit zal gaan gebeuren via een aantal specifieke dealers en universele bedrijven. Door middel van een grootschalige pilot gaan wij het komende half jaar tweedehands auto garanties aanbieden voor elektrische voertuigen.

Wij merken dat er steeds meer behoefte is aan garantie op elektrische occasions. Wanneer na een half jaar blijkt dat dit succesvol verloopt zal het breder in de markt worden aangeboden. Uit eigen onderzoek blijkt dat garanties op gebruikte elektrische voertuigen meer risico's met zich mee brengen dan bij de normale verbrandingsmotor. Garagisten blijken bijvoorbeeld meer moeite te hebben met het vast stellen van de staat van een elektrische auto in vergelijking tot een voertuig met een die loopt op fossiele brandstoffen. In het bijzonder gaat het hier dan om het beoordelen van het risico op een defect van de aandrijfaccu. Hier komt bij dat de reparatiekosten van een aandrijfaccu vaan hoger liggen dan een normale motorreparatie. Overigens zijn over het algemeen de onderdelen van elektrische voertuigen duurder dan van traditionele auto's.

Belangrijk is het feit dat de verkoper aansprakelijk is bij een verminderde werking van een aandrijfaccu. Het voordeel is dat een elektrisch voertuig gemiddeld genomen minder vaak defect raakt. Daarentegen zijn dus de kosten bij een eventuele reparatie vaak hoger. Premies voor de verzekering lopen doorgaans uit een tussen de 580 en 1600 euro op jaarbasis. Tot op heden zijn er nog geen garantieverzekeringen voor elektrische occasions.

Het klimaatakkoord schrijft voor dat de Automotive branche zelf onderzoek moet gaan doen om de elektrische occasion interessant te maken. Op deze manier kunnen wij hier een bijdrage aan leveren.

 

Bron: Automotive Management

Relevante andere artikelen