Autogarantie.nl maakt digitale comeback

Autogarantie.nl maakt een herstart onder de vleugels van garantiedienstverlener Autotrust. Het in 2014 opgerichte Autogarantie.nl werd vorig jaar overgenomen door Autotrust en beleeft nu een herintroductie als digitaal garantiemerk.
De garanties worden aangeboden via een app die uitsluitend beschikbaar is voor autobedrijven. Met de app kunnen autobedrijven binnen enkele seconden een prijsopgave ontvangen voor een garantie, en deze afsluiten zonder gegevens in te voeren.
Uit onderzoek van Autotrust blijkt dat veel autobedrijven het traditionele aanvraagproces voor een garantie te tijdrovend en arbeidsintensief vinden. Dat hele proces is met de lancering van de app teruggebracht tot enkele seconden.

Zelf marge bepalen
De app is gemaakt om in te zetten als verkooptool in de showroom. De verkoper kan de klant laten meekijken bij het opvragen van de garantiekosten van een occasion. De app toont dan de consumentenprijs van de garantie inclusief de winstmarge voor het autobedrijf. De hoogte van de marge bepaalt het autobedrijf zelf. “De garantie maakt vaak onderdeel uit van de prijsonderhandeling”, zegt Gerben van Dam, directeur van Autotrust. “Als je het garantietarief in het bijzijn van de klant opvraagt en vervolgens toont, wek je vertrouwen bij de klant. Dat helpt bij de onderhandeling”.

Autogarantie.nl richt zich met name op kleine en middelgrote autobedrijven. Met de lancering van Autogarantie.nl zullen de meeste garanties ook worden voorzien van gratis pechhulp. De app is beschikbaar voor Apple en Android.

Bron: Autobranche Signalen
Lees hier meer.

 

Relevante andere artikelen